Nővér vagyok,de ember is.

Szálkacsipesz

Szálkacsipesz

A hivatástudatról

2018. június 03. - kistuco

Nővérnek lenni nem munka, hanem hivatás.

Hányszor hallottuk ezt? És főleg mikor? 

Sokszor és főleg azokon a rendezvényeken, ami csak nekünk szól- csak értünk van. Legyen az Kossuth Zsuzsanna emléknap, ápolók nemzetközi napja , kongresszusok, továbbképzések és egyéb hasonló finomságok. Ezeken a helyeken valahogy már gerincvelőből jönnek az érzelgős mondatok a hivatástudatról, arról, hogy mi mások vagyunk, többek, jobbak, igen mi erre születtünk, ezért kelünk fel reggel, mert a betegek szeretete MINDENÉRT kárpótol.

És a rád törő émelygés talán hozzásegít a felismeréshez- itt téged most becsapnak, manipulálnak, itt téged nem néznek felnőtt embernek.

Mert a húsba vágó , mindennapjainkat megkeserítő problémák nyílt felvállalása helyett, mi mellébeszélünk vagy lehajtott fejjel hallgatunk, ők meg főznek nekünk a hiúságunkból, a dicséretre való vágyunkból meg a beszariságunkból  egy ínycsiklandó ebédet. Hmm, beleszagolunk a nekünk szervezett rendezvény levegőjébe, nagyot szippantunk az ismerős levegőből és zsíros mosollyal az arcunkon, degeszre zabáljuk magunkat a főztjükkel.

Évtizedek óta esszük ezt a kosztot. Neked még nem elég?

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szalkacsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1713870354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása