Nővér vagyok,de ember is.

Szálkacsipesz

Szálkacsipesz

Kórházi Blekfrájdéj

2018. november 25. - kistuco

Hát vannak akciós ellátások...Például azoknál a paraszolváló vagy ismeretségi körbe tartozó betegeknél, akik ügyeleti vagy főmunkaidőben kerülnek ellátásra és ráadásul még  nem is a panaszaikra koncentrál a doktor, hanem egyfajta nevével fémjelzett akciós ellátás keretében totális kivizsgálást végez, átpréselve betegeit az ügyeleti diagnosztika amúgy is szűk keresztmetszetén.

A területen kívüli beteg is ellátható így, csak akut esetnek kell álcázni és a rosszullétet az adott doktor ügyeletéhez kell igazítani. Aztán mozgósíthatjuk a labort, Rtg-t, műtőt, anesztéziát is akár.

Komolyan vehető és szigorúan ellenőrzött protokollok hiányában az önös érdekek  és haszonszerzés, a szakmaiatlanság miatti pazarlás vezeti a  "sikerlistákat" azokon a helyeken, ahol az ellátás hogyanját firtató kérdésre megfelelő reflektálásnak gondolják az - Orvoslás művészet! mereven felsőbbrendű válaszát.

A kórházi blekfrájdéj annyira hozzátartozik az életünkhöz, mint a napokig szutykos pohár a fekvőbeteg éjjeliszekrényén. 

 És hiába a tehetség, jó szándék, szakmai és emberi igényesség tiszta víze, ha ahova öntjük nem más, mint az a bizonyos  ragacsos, szutykos pohár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szalkacsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1314391604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása