Nővér vagyok,de ember is.

Szálkacsipesz

Szálkacsipesz

A kórházi alkonyzóna

2018. május 06. - kistuco

Az életben minden a szexről szól. Kivéve a szexet.

Kispolgári rácsodálkozással vettem tudomásul, hogy városunkban is lehet prostit házhoz rendelni.

Mint afféle átlagember én is csak a baba-mama klubokat, a városi fesztivált, a nyugdíjas rendezvényeket és más közhelyes programokat ismertem.Egyszóval a város unalmasan hétköznapi arcát.

Akik a kórházi akut ellátásban dolgoznak, azok viszont látják az alkonyzóna lakóit, fura néha ijesztő vagy szánandó embertársainkat, akikkel egészen biztosan nem parolázna egyetlen polgármester sem és a szépkorúak Ki mit tud-ján sem kapnának vastapsot.

Ők a fáradt arcú éjszakás nővérek örök árnyékai, miattuk fogy tonnaszámra a nagyméretű szemeteszsák és légfrissítő, amelynek szaga keveredve a detoxikáló természetes légkörével, olyan gázelegyet alkot, hogy lyukat üt a kórházunk feletti azúrkék ózonrétegre.

Az alábbi történet egy olyan idős férfiről szól, aki csak egyszer vette igénybe az ellátást nálunk, de szerintem a pokol még akkor várt rá, amikor a kórház után hazaért...

Nem tudom, hány férfi játszik el a gondolattal, hogy ötven év házasság után félrelépjen. És hányan teszik meg?

Ez a bácsi ( nevezzük Gyurinak), aki már elmúlt hetven, eljátszott a gondolattal és megtette.

Házhoz rendelt egy barna bőrű hableányt, aki egy arcpirító összegért cserébe hajlandónak tűnt megtenni olyat, ami mostanában Gyuri bá ősz fejébe befészkelte magát, ahányszor csak ránézett a Fürge Ujjak 1977. márciusi címlapjára.

Gyuri bá remegő kézzel igazította meg aznap délután a hitvesi ágyat és a bulikára előkészített egy Vermutot, mert nagy élettapasztalatú férfi révén, biztos volt benne, hogy ezzel elvarázsolja a fiatal prostit.

A lány megérkezése után előkerült két pohár, és kezdetét vette az iszogatás. Gyuri bá minden szava végtelenül vicces és szellemes volt, ő maga pedig egy izgató érett férfi.A remek hangulatot csak egy pillanatra akasztotta meg a tenyerétől nyirkos és gyűrött papírpénzek átadása, aztán a lány már újra búgva kacagott, hozzábújva Gyuri bá Pitralon szagú mellkasához. Csodás este ígérkezett, amit egy újabb palack itallal kellett megünnepelni.

Közben a feleség, aki 200 kilométerre utazott a lányához, hogy az unokára vigyázzon- telefonált.Szerette volna elújságolni, hogy a kisunoka, hogy lapátolta be a nagyi házi süteményét. Hát azt el kell mesélni, mert ahogy az a gyerek eszik! Meg kell zabálni!

Gyuri bá nem vette fel. Mert el volt foglalva, se látott, se hallott a feszes mellek és ruganyos combok látványától.

A feleség várt, majd újra próbálta. Amikor harmadszorra se sikerült, felhívta a szomszédot, aki belebújt a filcpapucsába, kicsoszogott a lépcsőházba, megállt Gyuri bá ajtaja előtt és belesett a levélbedobó nyíláson. Legnagyobb megdöbbenésére régi kedves szomszédját tök meztelenül látta az előszoba rongyszőnyegén feküdni. Azonnal értesítette a mentőket, azok a rendőröket, azok pedig a tűzoltókat.Így késő estére egész látványos,sokszereplős finálé kerekedett a diszkrét kamaradarabból. Gyuri bá-t csúnyán lerészegedve behozták a kaján mosolyú mentős kollégák, a kis hölgyet pedig a rendőrök  ugrasztották ki a hitvesi ágyból, ahol édesdeden aludt.

Gyuri bá kijózanodása szakmai szempontból eseménymentes volt, más szempontból kevésbé.Mert ugye meztelen volt, így nem engedhettük el anélkül, hogy a családot ne hívjuk fel. Akik persze tudták már a történetet, és hogy úgy mondjam csak erre a hívásra vártak. És jöttek.

A feleség és a lánya. A Megsértett Nők Pártjának elnöke és alelnöke. Akik ennyi év után...és ők mindig mellette...és soha nem gondolták volna...és ezt a szégyent...

A család nőtagjai szó nélkül álltak meg az ágy mellett, a feleség karján átvetve egy ruhazsák. Hogy megtörjem a csendet, nyúlok a zsák felé:

- A férjének hozta?

A kezembe adja, úgy válaszol:

- Igen. Ezt viselte a lányunk esküvőjén. Kint várunk.

A megsemmisítő tőrdöfést precízen elhelyező feleség távoztával a szobában csak Gyuri bá maradt, én és a néma csend.

Később, amikor kinéztem az ablakon, láttam, ahogy egy ősz hajú idős ember, rosszul megkötött nyakkendőjével, megadóan ballag kifelé a kórházból, két oldalán, mint két szigorú fegyőr - a lánya és a felesége kíséri.

Nagyot sóhajtva becsuktam az ablakot és visszafordulva megláttam a következő mentőegységet, ahogy fáradtan tolják maguk előtt az ülőkocsit, benne egy nővel, akinek az ölében tartott, hányással teli Persiles vödréből színes buborékok szálltak az ég felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://szalkacsipesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1913895094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása